CONCEPTEN

We kunnen op verschillende manieren samenwerken om je tuin te ontwerpen of een ecologischere toets te geven. Ofwel kies je voor het totaalpakket, ofwel kies je voor enkel mondeling advies. Heb je nog andere wensen, dan zijn die uiteraard bespreekbaar.


TOTAALPAKKET

Ik kom eerst bij je langs. We bekijken en bespreken samen je tuinsituatie en de mogelijkheden, zodat ik mij een juist beeld kan vormen van jouw wensen. Daarna maak ik thuis een eenvoudige plattegrond en werk ik een uitgebreid advies uit voor elk deel van je tuin. Op basis daarvan krijg je voor elke zone een goed beeld van wat het zou kunnen worden.

Tot zover lijkt het op een klassiek plan van een tuinarchitect. Ik leg echter geen nadruk op gedetailleerde schema's en tekeningen, maar wel op de voordelen van bepaalde keuzes. Zo zal je zien hoe bepaalde keuzes het werk en de kosten in de tuin kunnen verminderen en hoe je automatisch meer leven zal krijgen. In het advies krijg je ook meerdere suggesties, zodat je nog een eigen keuze kan maken. Zo wordt het toch echt jouw tuin.

Prijs: € 450 à € 900 (afhankelijk van grootte en complexiteit van de tuin)
(plaatsbezoek + bespreking wensen + uitwerking advies + antwoorden op vragen achteraf)
In een straal van 10 km rond Brakel: verplaatsing gratis. Per km verder van Brakel: + € 0,75


MONDELING ADVIES AAN HUIS

Zie je het wat minder groots, dan ben je met enkel wat mondeling advies ook een hele stap vooruit. Dat kan voor heel uiteenlopende zaken zijn. Een paar voorbeelden:

- Je wil graag wat tips om jouw tuin ecologischer te maken in het algemeen. Dit lijkt op het 'totaalpakket', maar dan zonder de gedetailleerde schriftelijke uitwerking. Je krijgt de tips dan meteen ter plaatse en kan eventueel zelf wat noteren.
- Je wil (fruit)bomen of (fruit)struiken planten met blote wortel, maar je zou wel eens willen zien hoe dat juist moet, om de kans op succes te vergroten. Ik kom het je tonen, of we doen het samen.
Zo een demo of opstart van een werk kan voor tal van zaken nuttig zijn: snoeiwerk, wilgen knotten,  een bijenhotel bouwen, ...
- Je wil een afsluiting plaatsen en wil wat tips over de mogelijke materialen, voor- en nadelen, milieu-impact, enzovoort.
- Je wil een bloemenweide of bloemenakker aanleggen. Welke locatie in de tuin is geschikt? Hoe pak je het aan? Waar moet je rekening mee houden?
- Je wil een schaduwboom planten. Welke soort is op die specifieke plaats het meest geschikt?
- Je wil een tuinpad aanleggen. Wat zijn de ecologisch verantwoorde opties? Waar moet je rekening mee houden op die specifieke plaats?
- Je wil er een eetbare tuin van maken. Welke bomen, struiken en andere planten zijn aanraders en welke zullen het goed doen op welke plaats in je tuin?
- Je wil een vijver of poel in de tuin. Waar moet je op letten bij de keuze van de locatie, de aanleg, de materiaalkeuze, welke planten of dieren mogen er wel en niet in, ...
- ...

Prijs: advies aan € 50 per uur + verplaatsing aan € 25 per uur


Maak een gratis website.